Cyklista Cancellara po tretí raz vyhral Paríž - Roubaix

07.04.2013 Celý región

Paríž 7. apríla (TASR) – Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara z tímu RadioShack-Leopard vyhral po tretí raz klasické preteky Paríž – Roubaix (254,5 km).

Týždeň po triumfe na Okolo Flámska takticky vo finále 111. ročníka „Pekla severu“ prešpurtoval o centimetre na velodróme v Roubaix belgického outsidera Sepa Vanmarcka.

"Bolo to ako ruleta. Som hotový. Po druhý raz double – to je neuveriteľné," tešil sa Švajčiar. Prvé double v podobe vítazstva na Okolo Flámska a Paríž – Roubaix si pripísal pred tromi rokmi.

Cancellara sa dvadsať kilometrov pred cieľom pripojil spolu s Čechom Zdeňkom Štybarom k vedúcej belgickej dvojici Stijn Vandenbergh – Vanmarcke. Na poslednom úseku odpadli z boja o vavríny po páde Vandenbergh a Štybar, ktorý zavadil o fotografujúceho diváka a stratil rytmus. "Hnevá ma tá kolízia a smola. Ale zároveň to bol dobrý debut na Roubaix, môžem byť so sebou spokojný," citoval internetový portál idnes.cz slová českého jazdca tímu Omega Pharma – Quick Step.

Švajčiar po nedeľnom víťazstve vystriedal v pozícii lídra rebríčka UCI Slováka Petra Sagana, ktorý na podujatí neštartoval. Cancellara vedie poradie s 351 bodmi, druhý Sagan ich má na konte 312.


Výsledky:
1. Fabian Cancellara (Švajč./RadioShack-Leopard) 5:45:33 h, 2. Sep Vanmarcke (Belg./Team Blanco) rovnaký čas, 3. Niki Terpstra (Hol./Omega Pharma - Quick Step) +31 s, 4. Greg Van Avermaet (Belg./BMC), 5. Damien Gaudin (Fr./Team Europcar) obaja rovnaký čas, 6. Zdeněk Štybar (ČR/Omega Pharma Quick Step) +39, 7. Sebastian Langeveld (Hol./Orica-GreenEdge), 8. Juan Antonio Flecha Giannoni (Šp./Vacansoleil-DCM) obaja rovnaký čas, 9. Alexander Kristoff (Nór./Katuša) +50, 10. Sébastien Turgot (Fr./Team Europcar) rovnaký čas
 

Vyberte región